• Bucureşti Sectorul 1, Bulevardul AVIATORILOR, Nr. 33, Etaj 2 Romania

SECȚIUNEA 10

SECȚIUNEA 10: Stabilitate și reactivitate

Informațiile sunt furnizate în conformitate cu REGULAMENTUL COMISIEI (UE) Nr. 2015/830 din 28 mai 2015, de modificare a Regulamentului (CE) Nr. 1907/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea de substanțe chimice (REACH).

Această secțiune a fișei cu date de securitate descrie stabilitatea substanței sau amestecului și posibilitatea reacțiilor periculoase care apar în anumite condiții de utilizare și, de asemenea, în cazul eliberării în mediu, inclusiv posibile referiri la metodele de testare utilizate. Dacă se afirmă că o anumită proprietate nu se aplică sau dacă informațiile despre o anumită proprietate nu sunt disponibile, sunt date motive.

10.1. Reactivitate

10.1.1. Este descris pericolul reactivității substanței sau amestecului. Dacă sunt disponibile, trebuie furnizate date de testare specifice pentru întreaga substanță sau amestec. Cu toate acestea, informațiile se pot baza, de asemenea, pe date generale referitoare la clasa sau grupul de substanță sau amestec, dacă aceste date reflectă în mod adecvat pericolul preconizat al substanței sau amestecului.

10.1.2. Dacă nu sunt disponibile date despre amestecuri, se furnizează date despre substanțele din amestec. La determinarea incompatibilității, se iau în considerare substanțele, recipientele și poluanții la care substanța sau amestecul poate fi expus în timpul transportului, depozitării și utilizării.

10.2. Stabilitate chimică

Se precizează dacă substanța sau amestecul este stabil sau instabil în condiții normale de mediu și în condițiile preconizate de depozitare și manipulare în termeni de temperatură și presiune. Sunt descriși toți stabilizatorii care sunt utilizați sau vor trebui folosiți pentru a menține stabilitatea chimică a substanței sau amestecului. Se precizează semnificația pentru siguranță a oricărei modificări a aspectului fizic al substanței sau amestecului.

10.3. Posibilitatea de reacții periculoase

Dacă este relevant, precizați dacă substanța sau amestecul va reacționa sau polimeriza, eliberând presiune sau căldură excesivă sau creând alte condiții periculoase. Sunt descrise condițiile în care pot apărea reacții periculoase.

10.4. Conditii de evitat

Condiții precum temperatura, presiunea, lumina, șocurile, descărcările statice, vibrațiile sau alte solicitări fizice care pot duce la o situație periculoasă trebuie să fie enumerate și, după caz, o scurtă descriere a măsurilor care trebuie luate pentru a gestiona riscurile asociate cu astfel de pericole. va fi dat.

10.5. Materiale incompatibile

Enumeră grupuri de substanțe sau amestecuri sau substanțe specifice, cum ar fi apa, aerul, acizii, bazele, agenții oxidanți, cu care substanța sau amestecul ar putea reacționa și, prin urmare, poate provoca o situație periculoasă (de exemplu, explozie, eliberare de materiale toxice sau inflamabile sau degajarea de căldură excesivă) și, după caz, o scurtă descriere a măsurilor care trebuie luate pentru gestionarea riscurilor asociate cu astfel de pericole.

10.6. Produși de descompunere periculoși

Sunt enumerate produsele de descompunere periculoase cunoscute și așteptate în mod rezonabil care rezultă din utilizare, depozitare, scurgeri și încălzire. Produsele de combustie periculoase sunt incluse in sectiunea 5 din fisa cu date de securitate.